.
Jeroen Meus
zondag 3 maart 2024

Jeroen Meus: “Daar werd ook aan mijn broer gedacht”

Een mooi en waardevol gebruik

Never change a winning team. Dat dacht ook Jeroen Meus toen hij aan de slag ging voor zijn programma ‘De Mosterd van Meus’. Hij maakte het programma met hetzelfde team als ‘Dagelijkse Kost’.

“Dat wilde ik graag, en bovendien is het programma ook een soort internationaal verlengstuk van 'Dagelijkse kost'. We hebben telkens ook vijf afleveringen op locatie opgenomen. In de week waarin ik in 'De mosterd van Meus' naar Zweden trek, presenteer ik 'Dagelijkse kost' in de keuken van de plaatselijke tv-chef, en dat doe ik in elk land”, klinkt het in Humo.

In ‘De Mosterd van Meus’ gaat Jeroen voor het eerst op reis sinds de dood van zijn broer Wim. Maar door de dood van zijn broer, bracht een reis hem dingen bij die hem anders misschien niet zouden bijblijven.

“Ik zag veel waardevolle gebruiken, en er was niet altijd taal nodig om te begrijpen wat mensen bedoelden. In Georgië ontmoette ik bijvoorbeeld een vrouw die haar man en haar zoon heeft verloren, maar nog elke vrijdag halva voor hen maakt, populair suikergoed in de regio. Veel Georgiërs geloven dat de overledenen nog elke vrijdag op bezoek komen in het huis. Ik vind dat een prachtige gedachte, en dat ik bij dat ritueel mocht zijn, gaf de reis toch een zilveren randje. En in Mexico werd op de Día de Muertos ook een bordje voor mijn broer bereid.”

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus