.
Jens Dendoncker
maandag 5 november 2018

Jens Dendoncker start met tweede seizoen Hoe Zal Ik Het Zeggen?

Vanaf maandag 19 november, terug op VTM.

De mailbox van Jens Dendoncker liep het voorbije jaar weer vol en dat kan maar één ding betekenen: ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ to the rescue. Hoe vertel je je puberzoon voor de honderdduizendste keer dat hij ook eens met de hond moet gaan wandelen? Hoe zeg je aan je collega dat hij eindelijk zijn rijbewijs moet halen? Of hoe maak je je neef duidelijk dat hij zijn broek moet optrekken? Een combi van warme, emotionele en stoutere boodschappen. Het resultaat: een nieuw seizoen vol geestige “what the fuck is hier net gebeurd?”-momentjes tot zelfs enkele emotionele “heeft er iemand een zakdoekske?”-situaties.

Bij Shelter dragen we humor, originaliteit en internationale appeal hoog in het vaandel. We geloven enorm in de kracht van de lach en hopen daarmee altijd zoveel mogelijk mensen te bereiken en te verbinden. ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ is daar het afgelopen jaar, al zeggen we het zelf, bijzonder goed in geslaagd. Het eerste seizoen bereikte wekelijks 700.000 kijkers (live+7), sloot ondertussen 8 internationale productiedeals af, won verschillende prijzen waaronder de C21 award voor ‘Best Comedy’ in Cannes en is nu ook genomineerd voor een Emmy Award. Wij begonnen begin dit jaar dan ook op vraag van VTM vol enthousiasme aan een nieuw seizoen.

Maar dat verliep alles behalve vlot: Jens bleek plots geen nobele onbekende meer en viel letterlijk door de verborgen camera mand. Een streng dieet zag hij totaal niet zitten, dus tapten we noodgedwongen uit een ander vaatje. We schakelde hem in als sprekende hond die zijn baasje tot de orde roept, zorgden er voor dat hij onder één hoedje speelde met de vrouw én dochter van Alex Agnew of bedachten een candid waarbij het net heel belangrijk is om herkend te worden. Het was even zweten, maar we zijn trots op het resultaat.

Op 19 november is het D-day, want dan beslist de International Emmy-commissie of de belangrijkste internationale televisieprijs voor ons is. En hoewel dat best spannend is, kijken wij vooral uit naar de reactie van de kijker die diezelfde avond de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ voorgeschoteld krijgt. Want het zijn vooral zij die wij een leuke avond willen bezorgen met originele televisie waar je blij van wordt.

Let’s rewind: eind 2013. De toen nog razend onbekende Jens Dendoncker werd door een paar bevriende stand-up comedians het podium opgeschopt. Zoals ondertussen geweten: mét succes. Slechts een paar maanden na zijn stand-up debuut werd Jens uitgeroepen tot winnaar van de Humorklas van Radio 2 en later volgden de jury- en publieksprijs van de Nederlandse Culture Comedy Award, de Lunatic Comedy Award in eigen land, hij won Humo’s Comedy Cup en ging de voorbije maanden - tot mid 2019 trouwens - de baan op met zijn eerste soloshow ‘Bang van Dendoncker’. Bij Shelter ging hij twee jaar terug aan de slag als redacteur maar na enkele hilarische weken, gebeurde wat gebeuren moest: hij werd prompt gebombardeerd tot presentator van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’.

Aflevering 1:
Alex Agnew, het is een lieve mens, maar hij kan niet tegen zijn verlies. Als zelfs een spelletje ganzenbord met dochterlief al voor problemen zorgt, vinden z’n vrouw Yasmine en dochter Amy dat het genoeg is geweest. De comedian die niet altijd kan lachen, begrijpt niet wat er aan de hand is wanneer de schooldirecteur belt nadat Amy “een woedeaanval kreeg”. Drie keer raden waarom.

Bloed geven neemt amper een kwartiertje tijd in beslag. Toch heeft Fréderique geen tijd. Maar wél om mee te doen aan een zogenaamde wereldrecordpoging - hou je vast - bubbelplastic laten ploffen. Omdat Nathalie Meskens het haar gevraagd heeft.

Caro wil haar vroegere leraar Mr. Jacobs bedanken voor zijn steun toen zij gepest werd. De schrik slaat toe wanneer hij omsingeld wordt door enkele Marokkaanse hangjongeren. Of waren het zangjongeren?

Leen en Andy willen dat hun zoon Ward wat vaker met de hond gaat wandelen maar geen excuus is vindingrijk genoeg voor de jongen. Z’n ouders zijn het beu. Zo beu dat ze een tv-programma moeten inschakelen om Ward te doen denken dat hij echt met zijn hond aan het praten is.

Laurence heeft autisme en heeft vaak moeite om haar gevoelens te uiten en dankjewel te zeggen. Laat dat nu net Jens z’n specialiteit zijn. Hij zet Sandrine, Laurences zus en steun en toeverlaat, in de bloemetjes.

Hoe Zal Ik Het Zeggen? Vanaf maandag 19 november om 20.35 op VTM.

Bio van Jens Dendoncker, Alex Agnew en Tim Van Aelst