.
Jens DenDoncker
vrijdag 16 december 2022

Jens Dendoncker: “Het zou zo niet mogen zijn”

Hij denkt over veel dingen na

Dat Jens Dendoncker veel talent heeft, dat is geen geheim. Hij is een geweldige presentator, maar ook een meesterlijk comedian. Al zijn er wel talenten die Jens graag had gewild.

“Ik zou minder in het verleden willen leven en meer in het hier en nu. Ik ben gewoon een eindeloze piekeraar. Heb ik het goed aangepakt? Heb ik niks verkeerd gezegd? Ben ik niet over de schreef gegaan? Alles is gedrenkt in schaamte en spijt. Dat is jammer, het zou zo niet hoeven te zijn”, zegt Jens in Het Laatste Nieuws.

Jens vindt dat heel erg moeilijk, al heeft hij wel één manier waarop het hem lukt om in het moment te leven. En dat is via kunst. “Dan slaag ik erin mezelf even helemaal te vergeten. Dichter bij ‘het hier en nu’ kom ik niet.”

Jens laat zijn creatieve geest graag de vrije loop en hij barst dan ook van de meest zotte ideeën, zoals het openen van een hotel met een attractiepark voor knaagdieren.

“Dat bestaat al voor poezen en honden, ik wil dat graag openen voor cavia’s, hamsters en chinchilla’s, met een klein campingweitje erbij. Ik heb zelfs al miniatuur tentjes gekocht. ‘Hamsterdam’ wil ik het noemen.”