.
Jeroen Verdick en Jens Dendoncker
zaterdag 3 december 2022

Jens Dendoncker: “Het betekent allemaal zo weinig”

Hij ziet het niet altijd positief

Wie denkt dat comedians altijd lachend door het leven gaan, die hebben het mis. Jens Dendoncker mag dan wel de vrolijke Jan zijn op televisie, eenmaal weg van de camera’s en het podium ging het er een pak minder vrolijk aan toe.

Uitspraken zoals Alex Agnew onlangs deed, maken hem er ook niet meteen vrolijker op. “Hij zei laatst in een interview dat comedians eigenlijk heel behoeftige kinderen zijn en hij heeft meer dan gelijk. Wat is een comedyshow méér dan tweehonderd keer per avond bevestiging vragen aan je publiek? Eigenlijk vraag je gewoon de hele tijd: je vindt me toch grappig, hé? Hoe treurig”, zucht hij in Het Laatste Nieuws.

Jens ziet het soms allemaal niet zo heel rooskleurig in en ook over het leven lukt het hem soms moeilijk om het positief in te zien.

“Het betekent allemaal zo weinig. Je bent, in dit universum, niet eens een schilfer van een zandkorrel in een onwaarschijnlijk grote woestijn en ik vind het weleens moeilijk om daar het belang van in te zien. We doen dingen die er eigenlijk niet toe doen – op dan misschien de kankeronderzoekers en scholenbouwers na.”

Gelukkig heeft Jens vrienden waarop hij kan vertrouwen en bij wie hij terecht kan als het moeilijk zou gaan. “Alleen: zelfs met de beste wil van de wereld zouden ze niet snappen waar het precies over gaat en dat ligt aan de volstrekte ontoereikendheid van taal. Mensen denken vaak dat ze elkaar begrijpen.”