.
Jens Dendoncker
vrijdag 24 februari 2023

Jens Dendoncker: “Dat was een brug te ver”

Hij is meer en meer met zijn voorkomen bezig

Jens Dendoncker mag op televisie dan wel altijd als vrolijke kerel verschijnen, het is niet altijd rozengeur en maneschijn in het leven van de presentator. Hij heeft net een donkere periode achter de rug en heeft even tijd nodig gehad om daar weer van te herstellen.

“Er gaan sowieso nog tegenslagen komen, ik weet dat ik een zekere kwetsbaarheid heb, mentaal. Ik pieker jammer genoeg nog altijd veel, maar de momenten dat het goed gaat, weet ik: ‘Geniet ervan, hou het vast.’ Op dit moment is alles goed en ik probeer daar dankbaar voor te zijn”, zegt Jens in Dag Allemaal.

Door de mindere periode in zijn leven verloor Jens zichtbaar een aantal kilo’s. De presentator straalde als nooit te voren en dat was goed merkbaar.

Toch was zijn voorkomen niet altijd even belangrijk in Jens’ leven. Maar door nauw samen te werken met een stylist is daar toch wat verandering in gekomen.

“Vroeger droeg ik meestal een jeans en T-shirt, maar in zo’n ‘shiny floor’ show mag het toch wat meer zijn. Van sommige stuks heb ik zelfs gevraagd om ze mee naar huis te mogen nemen. Één ding heb ik wel geweigerd: een volledig zwart kostuum met overal geborduurde witte tijgers. Dat was misschien een brug te ver.”

Bio van Jens Dendoncker