.
News Image

Jens Dendoncker breekt wereldrecord voor Rode Neuzen Dag

Rode Neuzen Dag organiseert grote kick-off op maandag 16 september.


Rode Neuzen Dag zet zich dit jaar in om alle jongeren in Vlaanderen mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder te maken. De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius organiseert nu maandag 16 september 2019 een grote kick-off. Dat Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker zijn hand niet omdraait voor een stunt meer of minder zal niemand verbazen. Maar nu gaat hij voor een heus wereldrecord voor de kick-off op 16 september: dat van het langste applaus. Op dit moment staat het record op 2 uur en 32 seconden.

Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker: “Ik heb dit record niet zomaar gekozen natuurlijk. Jongeren verdienen applaus en aanmoediging. We 'klappen' Rode Neuzen Dag af én ik kweek dus een sportiever lijf met al dat klappen dankzij het goede doel! Fantastische win-win vind ik dat. Ik vraag me alleen af hoe dat dan praktisch moet: bij een hongerke of een dorstje of mijn neus die jeukt of nog erger: wat als ik naar het toilet moet?!”

Jens start zijn recordpoging maandag rond 8u20 in het STK (Sint Theresia Kollege) in Kapelle-op-den-Bos, onder luide aanmoediging van de leerlingen en leerkrachten. Qmusic zendt deze recordpoging ook live op de radio uit. De Ochtendshow met Sam De Bruyn, Inge De Vogelare en Wim Oosterlinck zal op maandag 16 september drie uur langer lopen: van 6u tot 12u. Heel Vlaanderen kan de klappende Jens ook de hele tijd live in beeld volgen via de Facebookpagina van Rode Neuzen Dag en Qmusic, HLN.be en VTMNIEUWS.be.

Vanuit Kapelle-op-den-Bos vertrekt de klappende Jens met een Rode Neuzen Dag-bus naar De Leertuin-school in Meise. Collega-Rode Neuzen-ambassadeurs Sam De Bruyn en Birgit Van Mol stappen mee op. Sam houdt de luisteraars van Qmusic op de hoogte van de recordpoging van Jens, Birgit doet hetzelfde voor een continu lopende livestream. Vanuit Meise vertrekt de bus richting Qmusic-studio. Daar zal duidelijk worden of Jens het wereldrecord langste applaus breekt.

Rode Neuzen Dag zet dit jaar meer in op scholen en roept hen op om acties op te zetten voor Rode Neuzen Dag. Het geld van georganiseerde acties van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert. Meer info: rodeneuzendag.be