.
Jennifer Heylen
maandag 4 maart 2024

Jennifer Heylen schittert in 'Northern Lights'

Vanaf volgende week op Streamz!

De Iers-Vlaamse coproductie 'Northern Lights' is vanaf 14 maart 2024 volledig te zien op Streamz. 'Northern Lights' vertelt het verhaal van twee rouwende vreemden, Lloyd (Stephen Jones) en Áine (Elva Trill). Hun werelden komen samen wanneer Lloyd opmerkt dat Áine op de Grattan-brug staat, volledig doorweekt, veel langer dan normaal lijkt. Uit vrees voor het ergste en gedreven door zijn eigen verleden besluit hij in te grijpen. Wanneer Áine op zijn appartement schuilt voor de regen, ontdekken ze dat Lloyd getuige is geweest van een gebeurtenis die het leven van Áine voor eeuwig veranderde.

Door heen en weer te springen tussen het heden en het verleden wordt al snel duidelijk dat Lloyd en Áine beiden te maken hebben met groot verdriet en tragedie in hun leven. Naarmate we hen en hun respectievelijke partners, Denise (Jennifer Heylen) en Seán (Jay Duffy), beter leren kennen, duiken er steeds meer onthullingen, bekentenissen, geheimen en leugens op.

De Iers-Belgische reeks 'Northern Lights' is een meeslepende saga van verdriet, menselijke verbinding en de kracht van hoop en humor in het licht van duisternis en tegenspoed. In zes afleveringen verkent de reeks hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn te midden van tragedie en is het bovenal een verhaal over hoop.

Stephen Jones ('Love/Hate'), die ook een hoofdrol op zich neemt, is met 'Northern Lights' aan zijn scenariodebuut voor een reeks toe. Hij schreef ook het bekroonde toneelstuk met dezelfde naam. Naast hem spelen de opkomende Iers actrice Elva Trill ('Jurassic World: Dominion'), Jennifer Heylen ('HAZARD') en Jay Duffy ('The Wheel of Time').

De regie was in handen van Tom Hall (‘Modern Love’), samen met Anthony Schatteman (‘2DEZIT’, ‘Panna’) en Ruth Meehan (‘The Bright Side’). De muziek in de reeks werd gecomponeerd door Ruben De Gheselle, die in 2022 nog de Ensor won voor Belofte van het Jaar.

'Northern Lights' is een Iers-Vlaamse coproductie van Deadpan Pictures en Potemkino. De zesdelige reeks is vanaf 14 maart 2024 volledig te zien op Streamz.

Bio van Jennifer Heylen

Meer Over:

Jennifer Heylen