.
Jennifer Heylen
vrijdag 22 maart 2024

Jennifer Heylen: “Ik zie de teleurstelling fysiek over hen neerdalen”

Ze kan het niet

In ‘Northern Lights’ speelt Jennifer Heylen de rol van Denise Tielemans. Dat haar personage de naam Tielemans heeft, heeft ze te danken aan de Ierse scenarist van de reeks.

“Omdat de Ierse scenarist geen Vlaamse familienaam kon bedenken, koos hij voor die van zijn favoriete voetballer: Youri Tielemans. Ik ben trouwens verjaard tijdens de opnames, en toen heeft mijn lief uit de serie, de geweldige Stephen Jones, me een uniek Iers voetbalshirt cadeau gedaan. Ik heb het gegoogeld en het was zeker 250 euro waard”, lacht Heylen in Humo.

Haar personage zingt karaoke maar dan in competitieverband. Dat wil zeggen dat de actrice haar beste zangtalent moest bovenhalen.

“Ik kan totaal niet zingen: als ik mijn keel openzet, zie ik de teleurstelling bijna fysiek over de mensen neerdalen. Velen vinden het raar dat een vrouw van kleur géén Beyoncé is. Helaas: ik heb amper gevoel voor ritme.”

Maar Jennifer zingt wel heel graag en vaak. En dat is gek, want ze doet niet graag dingen die ze niet kan. “Als ik voel dat ik niet kan uitblinken, dan laat ik het liever zo. Onlangs heb ik voor het eerst padel geprobeerd: ik bakte er niks van, dus vind ik het nu een waardeloze sport.”

Bio van Jennifer Heylen

Meer Over:

Jennifer Heylen