.
Jelle Temmerman, Micheline De Keyzer
dinsdag 21 maart 2023

Jelle Temmerman uit ‘Mijn Restaurant’: “We moesten het met minder goed materiaal doen”

Et tweede seizoen was beter

Ooit was er een tijd waarin programma’s als ‘Mijn Restaurant’ ontzettend veel kijkers wisten te halen. Ondertussen is het programma niet meer te zien op VTM en zijn ook alle gelijkaardige programma’s even van de buis verdwenen.

Jelle Temmerman en zijn moeder Micheline waren de winnaars van het allereerste seizoen. Zij hebben nog even hun restaurant kunnen ophouden, tot ze het restaurant failliet hebben moeten laten verklaren.

Vooral het materiaal dat Jelle van VTM kreeg om zijn restaurant te openen liet de wensen over. Dat was al een groot verschil met wat ze in het tweede seizoen ter beschikking kregen.

“Na de goede kijkcijfers van het eerste seizoen stonden de grote merken te springen om het programma te sponsoren, terwijl wij het met minder goed gerief moesten doen”, zucht Jelle in Dag Allemaal.

Na het faillissement van het restaurant bleef Jelle toch koken. Dat deed hij voor de Europese Raad waar hij mocht koken voor wereldleiders als Merkel en Sarkozy. Vandaag heeft hij terug een eigen zaak in Wambeek: Kwizien Brut, waar hij zuurdesempizza’s serveert.