.
Jelle Cleymans
woensdag 17 augustus 2022

Jelle Cleymans lanceert nieuwe soloplaat: “Het is met vallen en opstaan”

Het was al eventjes geleden

Met Cleymans en Van Geel beleeft zanger en acteur Jelle Cleymans een bijzonder drukke zomer. Ze gaan van het ene Vlaamse podium naar het andere en zwepen het publiek om met hun opzwepende nummers.

De voorbije maanden is Jelle vooral bezig geweest met het schrijven van de nummers voor hun tweede plaat, maar nu die uit is en goed onthaald wordt, is het binnenkort ook weer tijd voor solomateriaal van de zanger.

En Jelle heeft meteen goed nieuws in Dag Allemaal. Want hij kan vertellen wanneer de plaat zal uitkomen. En dat is sneller dan je denkt.

“De voorbije tien jaar heb ik vaak aan de zijde van Jonas opgetreden, maar af en toe moet ik mijn eigen ei kwijt. In oktober verschijnt mijn nieuwste soloproject; Roubaix, een verwijzing naar de koers.”

En die koers heeft meteen een achterliggende betekenis voor de verschillende nummers die op de plaat te vinden zullen zijn. “Parijs-Roubaix is een symbool voor het vallen en opstaan in het leven en de liefde. Net als in de wielerklassieker moet je vooral blijven volhouden en doorrijden.”