.
Jelle Cleymans
zaterdag 10 december 2022

Jelle Cleymans: “Ik heb duidelijk geen drankprobleem”

Hij kan perfect zonder

Wie zegt dat je van biljart niks kan leren, kan maar beter eens met Jelle Cleymans gaan praten. Hij biljart al jaren en neemt veel technieken mee op het podium. Zo is het bij biljarten en optreden heel belangrijk om kalm te blijven, te ontspannen en ook fouten durven te maken.

Biljarten is een echte cafésport en dan denken veel mensen ook meteen dat het bier rijkelijk vloeit. Maar niet voor Jelle, hij legt zichzelf soms regels op.

“Twee keer per jaar drink ik een maand geen alcohol. Dat gaat wonderbaarlijk goed, dus zo weet ik meteen dat ik geen drankprobleem heb. Voor mij is het de ideale manier om te ontgiften. Ik let iets minder op gezond eten, maar dat komt wellicht omdat ik vaak in het theater eet. Dan heb ik dat zelf niet in de hand”, zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Maar ondanks dat is Jelle in topvorm en houdt hij zijn geest in leven door goede en interessante gesprekken te voeren met interessante mensen en goede vrienden. “Maar ook door te lezen, over filosofie, psychologie, geschiedenis en politiek. Jammer genoeg is er tijdens drukke periodes niet altijd tijd om te lezen.”

Maar Jelle grijpt elke kans die hij heeft om toch even te lezen. “Tijdens Daens had ik het voordeel dat ik geregeld een kwartiertje niet op het podium stond. Dan zat ik in mijn loge te lezen. Tijdens één van de laatste voorstellingen was ik zo geboeid aan het lezen dat ik maar net op tijd terug op de scène stond.”

Bio van Jelle Cleymans

Meer Over:

Jelle Cleymans