.
Jelle Cleymans
zaterdag 3 december 2022

Jelle Cleymans: “Ik ging met haar een weddenschap aan”

En hij won

Het is ongelooflijk hoeveel talenten Jelle Cleymans bezit. Naast het talent van zingen en acteren is hij ook een erg goede biljartspeler. Als kleine jongen had hij al heel vaak een keu in zijn handen in het café van zijn grootmoeder.

“Voor mijn verjaardag kreeg ik een keer les van Ludo Dielis als cadeau. Sindsdien zijn we vrienden en spreken we geregeld af. En nu ben ik ook voorzitter van de biljartclub Den Engel”, lacht Jelle in Gazet van Antwerpen.

En dat is dan weer de schuld van Gert Verhulst. Hij organiseerde voor ‘Gert Late Night’ een eenmalige biljartavond in het stamcafé van Jelle.

“Ik speelde toen een match tegen de jeugdkampioen. Cafébazin Linda ging een weddenschap aan. Als ik won, zou ze een biljart plaatsen in het lokaal boven. Ik had een goede dag en won. En sindsdien staat er een biljart en is er ook een club.”

Voor Jelle is het leven van een vereniging erg belangrijk, vooral omdat het mensen samenbrengt en actief houdt. “Zekere oudere mannen, al wil ik benadrukken dat het imago van ‘oudemannensport’ niet klopt. Ik speel competitie en daar komende technieken die ik leerde van Ludo Dielis goed van pas. Het lichaam kalm houden, ontspannen, fouten kunnen maken. Daar leer ik uit en ik word er sterker door.”

Download onze app voor Android of iOS