.
Jelle Cleymans en Jonas Van Geel in 40-45
dinsdag 5 maart 2024

Jelle Cleymans: “Het is geen tegenreactie op die nummers”

Ze trekken Vlaanderen rond met hun nieuwe plaat

Een vriendschap van zo’n 25 jaar, dat is het geheim achter het succes van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel. De twee hebben samen een nieuwe plaat uit en trekken de Vlaamse theaters rond met hun nieuwe theatertour.

De nieuwe plaat heet ‘Morgen Beter’ en heeft een iets positievere vibe dan de vorige plaat. Het klinkt ook een stuk ruiger dan de musicalnummers die veel mensen van hun gewoon zijn.

“Een tegenreactie op die nummers is het in elk geval niet. M usicals zijn voor ons een heel andere wereld. Wat er wel achter steekt: wij staan al 20 jaar samen op het podium. Eerst als Mannen op de Baan, dat is intussen in de krochten der geschiedenis verdwenen. Van nature trokken we altijd naar de muziek van Tröckener Kecks, Stijn Meuris en De Kreuners. Door onze samenwerking met producer David Poltrock kwamen we erachter dat we nog altijd heel graag dat soort muziek maken”, begint Jelle in Dag Allemaal.

De twee mannen hebben voor hun nieuwe plaat iets meer hun intuïtie gevolgd en dat resulteerde in dit derde album.

“Onze grote sterkte ligt in het live spelen, althans, dat vinden wij. Tijdens de voorbereidingen van onze huidige theatertournee hebben we gevoeld dat die nummers zich daar heel goed toe lenen”, zegt Jonas.