.
Jelle Cleymans
zaterdag 17 december 2022

Jelle Cleymans: “Dat kan ik niet begrijpen”

Dat mogen we nog steeds niet

Wie Jelle Cleymans op het podium ziet staan, ziet vaak een vrolijke jongen die leeft voor zijn muziek en weinig zorgen heeft. Maar diep vanbinnen zit er ook een echte doemdenker in de zanger.

“Ik maak me zorgen over stramienen uit het verleden die ik vandaag zie terugkeren. Neem de oorlog in OekraÏne. Rusland wil zijn eigen wereldbeeld beschermen en het vrije denken aan banden leggen. Maar zelfs in Amerika, dat het meest vrije land ter wereld zou moeten zijn, staat het vrije denken steeds meer ter discussie”, zegt Jelle in Gazet van Antwerpen.

Jelle heeft soms zo zijn bedenkingen bij reacties die iemand als Conner Rousseau krijgt “Als hij iets zegt over een thema waar mensen van wakker liggen, krijgt ook hij meteen weer een stempel. Zijn wie je bent, mogen zijn wie je bent, dat recht staat zelfs bij ons onder druk. Ik kan dat niet begrijpen.”

Maar gelukkig denkt Jelle niet altijd te veel na en gaat hij vooral als vrolijk persoon door het leven die net als iedereen kan genieten van een goede tv-serie en wat goede muziek.

“Ik kan doen wat ik wil, met goede vrienden. Verdien goed mijn boterham met wat ik het liefst doe. Ik maak ook muziek met mijn beste vriend Jonas Van Geel. Als ik al eens een mindere dag heb, blijkt de volgende ochtend alles toch weer mee te vallen. Ik sta op een positieve manier in het leven en genieten van de kleine dingen.”