.
Jelle Cleymans
vrijdag 27 november 2020

Jelle Cleymans dankt carrière aan Gert Verhulst: “anders was ik nu geschiedenisleraar”

"Zonder Gert Verhulst was ik nu geschiedenisleraar."

Jelle Cleymans komt al sinds zijn 11de op televisie dankzij rollen in Dee Kotmadam en Lili & Marleen. Toch zou hij zonder het advies van Gert Verhulst waarschijnlijk voor de schoolbanken terecht zijn gekomen als leraar geschiedenis.

“Ik had in de laatste twee jaar van het middelbaar een geweldige leraar geschiedenis. Hij heeft mij enorm geïnspireerd en ik wilde hetzelfde doen”, vertelde Jelle Cleymans bij Ann Van Elsen op radiozender Joe in het programma ‘Speeltijd’.

Maar toen kwam ‘Spring’ en Jelle zat in het zesde middelbaar toen de serie en bijhorende muziekgroep een echte hype werd. Het was niemand minder dan Studio 100-baas Gert Verhulst zelf die Jelle toen het advies gaf om er volop voor te gaan.

“Deze trein moogt ge niet laten passeren. Hier moet je opspringen, want dit komt nooit meer terug”, herinnert Jelle Cleymans zich de woorden van Gert Verhulst levendig. “En dat heb ik toen ook gedaan. Ik heb er geen spijt van, maar als ik geen artiest was geworden, was ik nu waarschijnlijk geschiedenisleraar.”

Download onze app voor iOS of Android