.
Jelle Cleymans
zaterdag 27 november 2021

Jelle Cleymans brengt zijn passie naar het theater: “Dat gevoel is zo uniek”

"De koers, dat is Vlaanderen"

Jelle Cleymans trekt in het gezelschap van spotjournalist Christophe Vandegoor en komiek Joost Van Hyfte de verschillende theaters rond in Vlaanderen. Ze brengen een theatervoorstelling die als titel ‘Knechten van de Koers’ heet. En daarmee brengt Jelle zijn passie naar het theater.

In Primo vertelt hij meer over de voorstelling. “Christophe, Joost en ik zien onszelf alle drie als dienaars van de koers. We hebben op het podium ook alle drie ons profiel: Christophe is de professional, ik de wielerliefhebber en Joost, die er geen zak aan vindt”, lacht Jelle. “Zowel Christophe als ik proberen aan Joost uit te leggen waarom wij, en zoveel andere mensen in de wereld, zo zot zijn van koers.”

Maar als Primo vraagt aan Jelle om uit te leggen waarom dat nu precies is, dan wordt het moeilijk. “Er zijn weinig sporten die zo cultureel verankerd zitten als het wielrennen. De koers, dat is Vlaanderen! Als je in de Vlaamse Ardennen gaat fietsen, heb je het gevoel dat die omgeving, dat landschap, gewoon voor de koers is gemaakt. Dat gevoel overvalt me elke keer als ik daar ga fietsen. Dat is echt uniek”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jelle Cleymans

Meer Over:

Jelle Cleymans