.
Jelle Beeckman
zondag 12 november 2023

Jelle Beeckman: “Ik was niet meer tevreden”

Hij moest een keuze maken

Cijfertjes en lettertjes, het was allemaal niks voor Jelle Beeckman. De ‘Messy Chef’ heeft geen fijne schooltijd gehad, maar vond wel zijn plezier in het koken. Toch ging hij niet naar de koksschool. Een bewuste keuze, zo blijkt.

“Ik kon op dat moment in mijn leven niet zo goed om met autoriteit. In de culinaire wereld krijg je daar heel veel mee te maken. Je moet luisteren naar je leraar of naar een chef als je in een restaurant gaat werken. Daarom heeft dat laatste ook nooit in mijn toekomstvisie gezeten. Maar gaandeweg heb ik mijn kookpassie weten uit te bouwen, zonder een duidelijk omlijnd plan te hebben. Zo zijn er toffe dingen op mijn pad gekomen, vaak eerder toevallig, en ben ik beland waar ik nu sta”; legt hij uit in Story.

Naast koken werkt Jelle ook als maatschappelijk werker in de sociale sector. Al heeft de chef nu wel een loopbaanonderbreking aangevraagd omdat de combinatie van zijn kookhobby moeilijk te combineren was met zijn job als maatschappelijk werker.

“Ik merkte dat ik niet meer helemaal tevreden was met hoe het liep. Je moet in de sociale sector vooral heel veel luisteren en een open geest hebben voor wat die leerlingen je komen vertellen. Ik besefte dat ik niet meer 100 procent maar slechts 90 procent luisterde. Die jonge gasten verdienen iemand die er voltijds voor hen is, en ook ten opzichte van mijn collega's vond ik het niet eerlijk.”

Bio van Jelle Beeckman

Meer Over:

Jelle Beeckman