.
Jelle Beeckman
donderdag 9 november 2023

Jelle Beeckman: “Die dingen matchten wel in mijn hoofd”

Hij had geen fijne schooltijd

Velen hadden nog niet meteen veel gehoord over Jelle Beeckman, maar dankzij ‘De Verraders’ kennen heel wat mensen in Vlaanderen nu deze ‘Messy Chef’. Op VTM zien we Jelle voorlopig niet meer terug, maar op Njam! des te meer.

De chef is nu ontzettend populair in Vlaanderen en heeft zopas zijn 4de kookboek uit. Dat hij het ooit zo goed zou doen, had hij na een moeilijke schoolervaring nooit durven denken.

“Ik voelde me niet zo goed in mijn vel. Ik had ook dyslexie en dyscalculie, en dat maakte dat ik niet zo heel veel succeservaringen had op school. Mijn punten waren niet goed, en tijdens de examens deed ik alles om niet te moeten studeren”, vertelt hij aan Story.

Tot Jelle plots ontdekte waar hij wel heel goed in was en wat hij wel leuk vond om te doen. Hij wist voor zichzelf een lekkere lunch te maken.

“Die dingen waren wél een match in mijn hoofd, in tegenstelling tot de cijfers en letters door mijn leerstoornis. Ik was ook een opstandige puber. Ik at niet graag samen met mijn ouders en broers, ook omdat mijn slechte rapport dan vaak het onderwerp aan tafel was. Dat heeft geduurd tot mijn moeder op een bepaald moment zei: 'Als je niet bij ons wilt zitten, kook je maar je eigen kostje.' Daar maakte ik geen probleem van. Om mijn ouders wat te pesten paradeerde ik voorbij de tafel met mijn zelfgemaakte maaltijden. En dan zag ik mijn broers denken: 'Dat zouden wij ook wel willen eten.”

Bio van Jelle Beeckman

Meer Over:

Jelle Beeckman