.
News Image

Jef Neve zorgt voor buitengewone klanken tijdens De Grote Schijn

Jef Neve maakt soundtrack voor unieke avondwandeling doorheen Rivierenhof 

Tijdens de herfstvakantie wordt het Rivierenhof in Antwerpen omgetoverd tot een nieuwe totaalbeleving zoals nog nooit eerder gezien in Europa: De Grote Schijn. Een magische avondwandeling langs een feeëriek verlicht pad met eeuwenoude fluisterende bomen en mysterieuze verrassingen onderweg. Pianist, componist én ambassadeur Jef Neve componeerde een nummer voor De Grote Schijn. Het werd een magische soundtrack, die tot leven komt op een hoogtepunt tijdens de wandeling. “Ik creëerde een stuk dat je volop laat dromen en waar de magie vanaf spat”, aldus Neve.
Tijdens de 2 kilometer lange wandeling ontdek je de mooiste hoekjes en plekjes van het park. Het hele parcours is één grote beleving: indrukwekkende technieken voeren je van de ene mysterieuze verrassing naar de andere. Een uniek audiovisueel spektakel brengt een verhaal zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Jef Neve is ambassadeur van het evenement en componeerde speciaal voor De Grote Schijn een nummer.Jef Neve: “Ik breng best veel tijd door in de natuur – ik jog en wandel veel, dus voor de soundtrack liet ik me inspireren door alles wat ik voel en zie in de natuur. Bovendien heb ik ook een band met het Rivierenhof: ik stond al meermaals op het podium in het Openluchttheater. Dat in combinatie met de beelden van de Grote Schijn, zorgt bij mij voor bepaalde gevoelens, bepaalde reacties, die ik omzet in muziek. Maar hoe een andere luisteraar dit ervaart, dat is elk voor zich denk ik, wat het ook heel mooi maakt. Gewoon gaan kijken en genieten van wat er allemaal op je afkomt, zo heb ik het ook geschreven!”Concreet mag u zich tijdens De Grote Schijn aan buitengewone klanken van de componist verwachten, terwijl u zich vergaapt aan spectaculaire, visuele beelden, die onder andere op de bomen en vijver van het Rivierenhof zullen worden geprojecteerd.


De wandeling zal twee kilometer lang zijn en loopt van 26 oktober tot en met 4 november 2018 tijdens valavond. Bezoekers wandelen op eigen tempo. Info en tickets: www.degroteschijn.be