.
Jef De Smedt en Jacky Lafon
vrijdag 22 september 2023

Jef De Smedt: “Ze stond dronken op de set”

Toen was het nog echt alcohol

Op de set van ‘Familie’ wordt er voor de opnames heel wat afgedronken. Althans het lijkt toch alsof er veel bier, wijn of champagne wordt gedronken. Jammer genoeg, of misschien ook niet, worden alle alcoholische drankjes vervangen door iets anders.

“Wanneer we in beeld van een flesje bier drinken, zit er water in. Een borrel, da’s ook water. Champagne is Appletiser en witte wijn is appelsap. Dat is ooit anders geweest. Ik heb nog meegemaakt dat ik ’s morgens om 9 uur op mijn nuchtere maag Duvel moest drinken”, lacht Jef in Tv Familie.

En het is ook al gebeurd dat Jef collega’s dronken op de set heeft weten staan. Zo stond Jacky Lafon als Zatte Rita ooit echt dronken op de set omdat ze na het ontkurken van een fles champagne meteen van die fles moest drinken.

“Een scène moet natuurlijk verschillende keren opnieuw gedaan worden. In het script stond dat Rita ‘licht dronken’ moest zijn. De regisseur zei tegen Jacky dat ze iets minder Zatte Rita mocht zijn, dat ze iets té sprankelend was. Ons Jacky was dus écht dronken.”