.
Jef De Smedt in Familie
zondag 27 november 2022

Jef De Smedt: “Ze hebben vooral nood aan een luisterend oor”

Ze kennen geen schroom tegenover hem

We zien Jef De Smedt elke dag op televisie als Jan Van den Bossche in ‘Familie’. Die rol speelt hij al meer dan 30 jaar lang vol overgave. Als BV wil hij ook graag iets terug doen voor de maatschappij en dat doet hij als vrijwilliger bij Poverello.

“Ik zie dat zelfs als mijn plicht om iets terug te doen voor de maatschappij. En niet alleen voor een BV, maar voor iedereen. Iedereen mag op tijd en stond al eens iets teruggeven of- doen voor de maatschappij”, zegt Jef in Primo.

Maar er zijn heel wat manieren waarop Jef de mensen in de maatschappij tevreden kan stellen. Soms is met hen op de foto gaan al voldoende om mensen een geslaagde dag te bezorgen.

Als vrijwilliger werken voor Poverello, het is niet de eerste keer dat Jef iets doet voor het goede doel. Hij is al jaren lid van het Hartteam.

“Maar Poverello is toch anders. Veel persoonlijker. De mensen komen hier niet alleen voor een lekkere maaltijd. Ze hebben ook nood aan een luisterend oor. En omdat de meesten me kennen van tv, is er geen schroom om te praten. Iedereen spreekt me meteen aan.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jef De Smedt

Meer Over:

Jef De Smedt Familie