.
Jef De Smedt
maandag 21 november 2022

Jef De Smedt: “Ik had dit nodig!”

Het deed hem zichtbaar deugd

Uit elkaar gaan met je partner, er zijn leukere dingen in het leven. Jef De Smedt brak met zijn vrouw in 2019 en kende een moeilijke periode. Om zichzelf nuttig te maken ging hij als vrijwilliger aan de slag bij Poverello.

“Daar aan de slag gaan heeft me veel deugd gedaan. Het gaf weer een beetje meer zin aan het leven. Toen plots corona uitbrak zaten we bij ‘Familie’ noodgedwongen thuis, net zoals iedereen. Ik had toen niks om handen en heb toen aangeboden om bijna dagelijks te komen helpen”, zegt Jef in Primo.

Poverello kampte met een tekort aan vrijwilligers tijdens de coronapandemie. Heel wat onder hen waren al wat ouder en gepensioneerd en liepen liever geen risico om besmet te raken.

“Mijn hulp was dus meer dan welkom, maar het werk voor mij ook. Ik had dit echt nodig. Toegegeven, ik zat behoorlijk diep na mijn echtscheiding… Mijn werk bij ‘Familie’ bood me afleiding, maar toen ook dat wegviel, zat ik helemaal in de put.”

Poverello was Jefs redding en zo kroop hij uit een diep dal. Al was het ook allemaal een beetje dubbel. “Het was een mes dat aan twee kanten sneed: ik hielp er anderen mee maar ook mezelf. Anders was ik gewoon in mijn bed blijven liggen en was de depressie niet veraf, vrees ik.”

Bio van Jef De Smedt

Meer Over:

Jef De Smedt Familie