.
Jef De Smedt
zaterdag 17 juni 2023

Jef De Smedt: “Dat hoort erbij”

Hij is actief op sociale media

Iedereen die meespeelt in ‘Familie’ zal wel al een keertje zijn aangesproken door iemand op straat. Ook Jef De Smedt, die Jan speelt, wordt regelmatig aangesproken. En hij heeft wel wat volgers op sociale media.

“Dat hoort erbij, hé”. Dat is reclame maken voor de serie waarin ik speel. Maar weet je wanneer ik de meeste likes krijg? Wanneer ik een foto met ons moeder of met Annie Geeraerts post. Je moet eens zien welke reacties ik dan krijg. Ontzettend veel”, zegt Jef in Primo.

Voor heel wat tv-kijkers is het soms moeilijk om realiteit van fictie te onderscheiden en dat lokt soms stevige reacties uit op straat. Gelukkig voor Jef en Annie Geeraerts denken mensen niet dat Jef de echte zoon is van Annie.

“Maar ze denken wel vaak dat Ray Verhaeghe, die Albert speelt, mijn echte man is. ‘Je mag er zo kwaad niet op zijn’, zeggen ze dan. Ik zal je nog een grappige anekdote vertellen. Het was na een voorstelling van Jacky Lafon waar Ray en ik aanwezig waren. We passeerden een tafel en een man riep: ‘Kom eens hier! Kijk, dit is mijn vrouw. En jij bent juist dezelfde als degene die hier zit!’”