.
Jean-Marie Pfaff
donderdag 13 juni 2024

Jean-Marie Pfaff: “Kelly moet mij altijd corrigeren” 

Hij heeft al wat last 

Jean-Marie Pfaff is in december 70 geworden. Hij voelt zich nog lang niet zo oud, al kan hij het niet altijd ontkennen dat er wel wat slijtage op zijn lichaam zit. Het topsporten begint nu toch zijn tol te eisen.

“Kelly corrigeert mijn houding altijd. Pa, rug recht en benen strekken , zegt ze dan. Na al die jaren met de knieën gebogen in de goal te hebben gestaan, is het moeilijker om mijn benen te strekken. Maar ik kan nog perfect mee. Toen Kelly en Sam op vakantie waren, heb ik hun hele living nog geschilderd. Dat had ik bedisseld met Shania. Sporten doe ik niet meer, maar ik blijf wel bezig in de tuin en met klusjes”, vertelt Jean-Marie aan Het Laatste Nieuws.

Een eigen museum, dat is natuurlijk niet niks. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een eigen museum hebben en niet veel fans kunnen zeggen dat hun idool zelf vaak aanwezig is in dat museum.

“Ik ben bijzonder blij dat ik de kans krijg om alles wat me na aan het hart ligt te tonen in het museum. Van mijn familie tot mijn hele voetbalcarrière: het museum vertelt wie ik ben. Alles wat je daar vindt, van het gesigneerde truitje van Maradona tot mijn eigen ondertruitje dat door mijn moeder en Carmen zo vaak hersteld is, het heeft allemaal enorm veel betekenis voor me. Het museum is een succes. Door dit grote succes blijft het nog wat langer open. Ik hoop dat er op termijn een definitieve plek komt waar we alle spullen kunnen tonen.”

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff