.
Jean-Marie Pfaff, Carmen Pfaff
zaterdag 23 december 2023

Jean-Marie Pfaff: “Ik was er al enkele jaren mee bezig”

Hij heeft het nu weten realiseren

In 1981 werd Jean-Marie Pfaff een half jaar geschorst omdat hij grensrechter Thirion een kniestoot zou gegeven hebben. Volgens Jean-Marie klopte dat helemaal niet, maar kon hij weinig aan de situatie veranderen als ze hem niet wilden geloven.

Die situatie heeft een heel grote impact gehad op de voormalige keeper en ook op zijn familie. Zo kreeg zijn moeder een herseninfarct en zijn schoonmoeder een maagbloeding. Bovendien was ook nog eens zijn winkel naar de vaantjes.

“Ik werd echt aan de schandpaal genageld. Maar goed, het is wat het is en ik probeer er niet aan te denken. Ik onthoud vooral de positieve momenten. De vriendschap en de vreugde die ik heb beleefd. Dat is onbetaalbaar.”

Jean-Marie werd op 4 december 70 jaar en net dit jaar startte men het pop-up museum in Beveren rond het leven van de voormalige keeper. Toch is het allemaal puur toeval.

“Ik was er al enkele jaren mee bezig, maar door omstandigheden hebben we het pas dit jaar kunnen realiseren. Alles wat je hier ziet hangen en staan, heb ik meer dan vijftig jaar bijgehouden. Met veel liefde en respect.”

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff