.
Jean-Marie Pfaff en Carmen Pfaff
maandag 1 januari 2024

Jean-Marie Pfaff : ‘’Hij was het na al die jaren nog niet vergeten”

Het was dan nog niet eens zijn schuld

Toen Jean-Marie Pfaff zijn vader overleed en hij niet meer door zijn vader gebracht kon worden naar het voetbal op verplaatsing, moest Jean-Marie altijd rekenen op de hulp van vaders van ploegmakkers.

Maar niet elke vader was even bereid om Jean-Marie mee te nemen in de auto. Een keer liet een vader hem staan omdat hij te nat was om zijn nieuwe auto in te stappen. Een erg pijnlijk moment.

“Ik denk niet dat ik mijn vader ooit meer gemist heb dan op dat moment. Huilend ben ik voortgestapt naar het plein waar we moesten sjotten. En ik heb toch mijn match gespeeld”, zucht Jean-Marie in Humo.

De man heeft nooit zijn verontschuldigingen aangeboden. Maar zijn zoon daarentegen wel. En ook dat moment is Pfaff altijd bijgebleven.

“Een paar jaar geleden, na een begrafenis, kwam een man op mij afgestapt. 'Jean-Marie, ik zou me willen verontschuldigen voor wat mijn vader jou zoveel jaar geleden heeft aangedaan,' zei hij. Het was de zoon, mijn ploegmaat. Ik had 'm niet herkend. Ik vond dat chic, want die jongen kon daar toen zelf niks aan doen. Maar het moet ook veel indruk gemaakt hebben op hem: hij was het nog altijd niet vergeten. Meer dan vijftig jaar later, hè!”

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff