.
Carmen Pfaff, Jean-Marie Pfaff
zondag 10 december 2023

Jean-Marie Pfaff: “Het is betreurenswaardig”

Hij had het graag anders gezien

Jean-Marie Pfaff kennen we allemaal natuurlijk als de beste keeper die België ooit heeft gehad. We kunnen niet anders dan dat toegeven. Maar de keeper heeft ook veel jaloezie gekend in het leven. Dat bracht heel wat negativiteit met zich mee.

“Jaloezie is de grootste vijand van de mens. Ik was te graag gezien en dat wekte soms wat afgunst op. Het ging zelfs zo ver dat ik op een dag bij het bestuur van Beveren moest komen. Ik stond te veel in de kranten, kreeg ik te horen. Het mocht wat minderen. Wat moest ik dan doen? Slecht spelen”, vraagt Pfaff zich af in Primo.

In België eren we onze grote topsporters te weinig. In Italië zou iemand als Freddy Maertens of Pfaff als God worden behandeld.

“Vind ik het erg dat dit niet gebeurt in ons land? Het is betreurenswaardig, maar het stelt me niet teleur. Iemand als Freddy verdient trouwens zeker meer respect. Hij is ook verschillende keren in de val gelokt. Door zijn naïviteit en goedgelovigheid. Ze hebben hem willen kapotmaken en dat is jammer. Ik heb dat ook meegemaakt.”

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff