.
Debby Pfaff, Lyndsey Pfaff, Jean-Marie Pfaff en Kelly Pfaff
donderdag 28 december 2023

Jean-Marie Pfaff: “Dat waren de moeilijkste momenten”

Je zou het niet verwachten

In 1986, tijdens het WK in Mexico kreeg Jean-Marie Pfaff voor de allereerste keer zijn bijnaam ‘El Sympatico’. Niet dat Jean-Marie pas in 1986 sympathiek is beginnen doen tegen zijn medemens, hij was dat al veel langer.

“Ik heb steeds mijn best gedaan: voor mijn broers, mijn moeder, mijn vrouw... Ik heb altijd geprobeerd om een goeie huisvader te zijn. Mijn gezin is altijd het belangrijkst geweest. Ik heb voor Carmen en onze drie dochters alles gedaan wat ik kon”, legt hij uit in Primo.

Dat Jean-Marie altijd zijn best heeft gedaan voor iedereen, daar twijfelt niemand aan. Maar net doordat hij voor iedereen goed wou doen, heeft hij ook moeilijke momenten gehad.

“Weet je wat de moeilijkste momenten uit mijn leven waren? De momenten dat mijn dochters hun kinderen op de wereld zetten. Echt waar! Alle keren dat Debby, Lyndsey of Kelly moest bevallen, was ik doodnerveus! Ik heb zes keer die negen maanden zwangerschap voluit meebeleefd. Ik had daar meer stress voor dan voor een belangrijke wedstrijd. Maar mijn zes kleinkinderen zijn het schoonst mogelijke geschenk dat ik ooit heb gekregen. Geen enkele trofee komt in de buurt.”