.
Carmen Pfaff, Jean-Marie Pfaff
vrijdag 13 oktober 2023

Jean-Marie Pfaff: “Daar geraak je niet ver mee”

Het doet hem veel plezier

Het is bijna niet te geloven maar Jean-Marie Pfaff wordt binnenkort 70. Naar aanleiding van die 70ste verjaardag kreeg hij zijn eigen pop-upmuseum in Beveren. En ondanks zijn leeftijd blijft de voormalige doelman nog altijd positief naar de toekomst kijken.

“Alles wat hier hangt of staat in het museum, heeft een bijzondere betekenis. Als ik hier ben, beleef ik alles terug. Op den duur word je bijna supporter van jezelf. Zowel jonge als oudere mensen bezoeken mijn museum. Sommige kinderen zelfs tot drie keer terug”, glimlacht Jean-Marie in Het Laatste Nieuws.

Jean-Marie hoopt dat meer jongeren van hun schermen afkomen en dat ze wat meer naar buiten komen. Hij hoopt dat ze snel beseffen dat je hard moet werken als je iets wil bereiken in het leven.

“Ik voel veel respect en krijg nog steeds veel erkenning, dat doet deugd. Mensen organiseren soms zelfs een quiz over mijn leven. Weet je, met sterallures geraak je niet ver en een goeiedag en vriendelijkheid kost geen geld. Sommige mensen doen alsof ze je niet kennen, ook al heb je elkaar eerder ontmoet. Zo'n houding vind ik verschrikkelijk.”

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff