.
Jean-Marie Pfaff, Carmen Pfaff
woensdag 13 december 2023

Jean-Marie Pfaff: “Als je radeloos bent, probeer je alles”

Hij stierf veel te vroeg

Jean-Marie Pfaff is 70 geworden en dat heeft hij gevierd met al zijn geliefden bij zich. Bovendien kreeg hij ook nog eens het goede nieuws te horen dat zijn pop-up museum nog een beetje lange ropenblijft.

Pfaff is trots op zijn museum. Niet alleen is daar alles rond zijn voetbalcarrière in terug te vinden, ook de mooiste familiefoto’s kregen daar een plaatsje.

“Hier ligt mijn hart. En ook dat van Carmen. Het hele opzet van het museum heeft ze mee uitgetekend. Voor onze reis naar Mallorca en haar hersenbloeding”, blikt Jean-Marie terug in Story.

De ex-keeper is ook heel erg dankbaar dat hij 70 is mogen worden. Zijn vader kwam al te overlijden op zijn 51ste, en dat is erg jong.

“Twee jaar heeft hij gevochten tegen de vreselijke ziekte. Dat hij ons al moest achterlaten, deed zijn hart bloeden. Tegen het einde van zijn leven begonnen mijn ouders naar kwakzalvers te gaan. Ze gaven papa de vreemdste adviezen, zoals het drinken van warm bloed van een haas. Maar als je radeloos bent, probeer je alles. Vier dagen na mijn twaalfde verjaardag is hij gestorven.”

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff