.
News Image

Jasmijn Van Hoof worstelt met onzekerheden

Familie-actrice voelde zich op haar zestiende een bomma.


Jasmijn Van Hoof praat in Primo openhartig over haar strubbelingen als tiener. “Als tiener of als puber trachtte ik ‘iemand’ te zijn. Iemand van wie ik dacht dat ik haar wou zijn. Iemand cool en volwassen.” Maar de Familie-actrice is er ondertussen achter gekomen dat ze nooit ‘cool’ zal zijn. “Maar het besef dat ik nooit dé coolste vrouw ter wereld zal zijn, heeft er wel voor gezorgd dat ik mezelf goed inschat wie ik ben. En die persoon heb ik aanvaard, ook met de mindere kantjes en de onzekerheden. En die aanvaarding is al heel wat,” getuigt Jasmijn Van Hoof in Primo.



In haar jeugd was er altijd een kloof tussen haar leeftijdsgenootjes en de actrice. “Ik hoorde er nooit echt bij,” geeft Jasmijn toe. Haar vriendinnen gingen graag uit, Jasmijn niet. “Er hing een soort van magie rond alcohol en uitgaan, maar ik ervaarde dat zo niet. ‘Ik ben een bomma,’ dacht ik op mijn zestiende,” lacht Jasmijn Van Hoof. Het ging zo ver dat ze er zich zelfs schuldig over voelde ten opzichte van haar vriendinnen. “Ik dacht dat ik niet normaal was,” worstelde Jasmijn Van Hoof met heel wat onzekerheden als tiener.



Jasmijn Van Hoof geeft toe dat ze zich altijd veel kwetsbaarder of gevoeliger voelde dan haar vriendinnen. Zo onbezonnen door het leven gaan, dat kon zij niet. Nog steeds niet. Ook nu nog geniet de actrice ervan om alleen te zijn. “Ik heb tijd nodig om op te laden, tijd voor mezelf. Op dat vlak ben ik heel introvert,” aldus Jasmijn Van Hoof.



Voor Jasmijn Van Hoof is het duidelijk dat er een Jasmijn van vóór de dood van haar papa bestaat en een Jasmijn ná de dood van haar vader. Jasmijns vader stierf toen ze acht jaar was en de actrice geeft toe dat het moeilijk is om haar kindertijd van vóór de dood van haar vader niet te idealiseren. “In mijn hoofd was ik dan het gelukkigst,” geeft Jasmijn grif toe.



Jasmijn Van Hoof schetst een donker kantje van zichzelf, en dat zijn we niet gewoon van de 28-jarige actrice die altijd een positieve indruk geeft. Jasmijn geeft dan ook toe dat ze eigenlijk vrolijk door het leven stapt. “Ik ben optimistisch en gelukkig, maar er zitten veel onderliggende lagen en emoties,” aldus de actrice in Primo.



“Het feit dat ik introvert ben, strookt misschien niet met het feit dat ik de behoefte heb om op een podium of op een tv-set te staan. Ik weet eigenlijk ook niet vanwaar die drang komt om op een podium te staan, maar ik weet wel dat ik hier, bij Familie, rust heb gevonden.”



Jasmijn Van Hoof geeft ook toe dat ze die rust ook gevonden heeft bij haar nieuwe vriend Pieter-Jan. Haar vorige relatie liep onder meer spaak omdat Jasmijns ex een grote en hechte vriendengroep had met wie hij heel graag afsprak. “Dat was soms te heftig voor mij,” geeft Jasmijn toe. Gelukkig heeft ze met Pieter-Jan wel iemand gevonden die haar gevoeligheden begrijpt.


Bio van Jasmijn Van Hoof