.
Jasmijn Van Hoof
zondag 11 februari 2024

Jasmijn Van Hoof: “Ik zag dat als een teken om mijn leven om te gooien”

Ze wou eens iets anders

Toen Jasmijn Van Hoof 2 jaar geleden besloot om te stoppen met ‘Familie’ was dat een volledige eigen keuze, waar ze toen goed over had nagedacht. Ze is niet kwaad vertrokken en ook de makers van de reeks waren niet boos op haar keuze.

“Ik ben hier ook nooit ongelukkig geweest. Maar ik was na mijn studies direct in 'Familie' gerold, en in mijn omgeving kreeg ik na negen jaar al eens de vraag: 'Wil je nooit eens iets anders gaan doen?' Je kijkt ook rond je, mijn generatie wisselt makkelijk van job. En dan kwam de coronalockdown en zaten we tien weken thuis. Ik genoot daarvan, ik miste 'Familie' niet verschrikkelijk. Dat zag ik als een teken dat ik mijn leven moest omgooien”, geeft ze toe in Dag Allemaal.

Jasmijn koos er uiteindelijk voor om als chocolatier aan de slag te gaan en wilde toen niet meer zo veel in de belangstelling staan als tijdens ‘Familie’.

“Mijn nieuwe leven was van mij, dat wou ik niet met heel Vlaanderen delen. Ik had er echt voor gekozen om even niet in de schijnwerpers te staan. Ik acteer doodgraag en die creatieve invulling van mijn leven vind ik fantastisch, maar BV zijn is niet mijn drijfveer. Ik was in die periode ook zoekende. Ik stortte mij op voeding, met daarin heel veel zijsprongetjes: ik heb als barista gewerkt, in een restaurant, bij een chocolatier... Als ik daar interviews over had gegeven, gingen de mensen mij daar misschien op vastpinnen.”

Bio van Jasmijn Van Hoof