.
Jasmijn Van Hoof in Familie
maandag 19 februari 2024

Jasmijn Van Hoof: “Ik sloeg toen even in paniek”

Was ze het kwijt?

Als Stefanie Coppens heeft actrice Jasmijn Van Hoof veel meegemaakt in ‘Familie’. Maar na de laatste ontvoering van haar personage had de actrice er een beetje genoeg van en besloot ze om uit de reeks te stappen.

2 jaar lang verdween Jasmijn uit de reeks, tot nu. Sinds drie maanden staat de actrice terug op de set en is ze van plan om te blijven.

“Tijdens de eerste lezing sloeg ik even in paniek. Ik vond mijn eerste zinnen zo onnatuurlijk klinken, en ik stak dat in mijn kop: 'O nee, wat als ik mijn naturel kwijt ben? Ben ik het verleerd?' Ik zat daar echt heel hard mee. Dat was half september, en ik heb dat toch meegesleept tot mijn eerste draaidag begin november. Het heeft dan nog twee weken geduurd voor ik gerustgesteld was: 'Oké, ik kan het nog”, blikt ze terug in Dag Allemaal.

Na 2 jaar had Van Hoof behoorlijk veel heimwee gekregen naar de reeks en ze miste bovendien ook nog eens de vertrouwde omgeving op de set.

“Ik moet zeggen: ik was bang dat dat vertrouwde gevoel er niet meer ging zijn. Want het is toch een beetje als terugkeren naar een oud lief. Dat kan awkward zijn: gaat het nog hetzelfde zijn? Is er toch niet iets fundamenteel kapotgegaan wat niet meer te herstellen valt? Ik zat daarmee.”