.
News Image

Jasmijn Van Hoof en Wout waren een keislecht koppel

Jasmijn Van Hoof weer vrijgezel.


Opvallend bericht in het weekblad Primo van deze week. Familie-actrice Jasmijn Van Hoof heeft het in het weekblad in het lang en het breed over haar relatiebreuk met Wout. Zij en Wout waren maar liefst 5,5 jaar samen maar enkele maanden geleden kwam het tot een breuk tussen de twee tortelduifjes. Nochtans hadden Jasmijn en Wout één en ander samen meegemaakt en maakten zij zelfs een reis doorheen Latijns-Amerika, een reis waarvoor de actrice zich zelfs gedurende een jaar uit Familie liet schrijven.



“We zijn er als koppel zeker sterker uitgekomen. Wout is niet alleen mijn lief, hij is ook mijn beste vriend geworden”, liet de actrice begin 2017 optekenen. Beste vrienden blijven met Wout? Dat is geen probleem na de relatiebreuk van enkele maanden geleden. “Sinds 1 december ben ik inderdaad weer vrijgezel”, vertelt Jasmijn in Primo. “Wout en ik hebben onze relatie na 5,5 jaar beëindigd. Ik ben klaar om erover te praten.”



Uit elkaar gaan na een relatie van ruim vijf jaar, dat laat natuurlijk zijn sporen na. Voor de relatiebreuk is er een reden. “Het is eigenlijk vrij organisch gebeurd allemaal. We zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we de allerbeste vrienden zijn, maar een keislecht koppel. Wout en ik komen geweldig goed overeen, en er is altijd heel veel vriendschap geweest, waar we zijn fundamenteel zo anders, dat we ook heel hard konden crashen. Wout is de wervelwind en de chaos. Op zoek naar avontuur. Wild. En ik ben de rust, de structuur, de angst ook een beetje. Hij durft alles, ik denk 100.000 keren over alles na”, klinkt het. “De verschillende werden op een bepaald moment té groot. Ik had het gevoel dat ik mijn gezond verstand aan het verliezen was. Het was allemaal wat té veel voor mij. Op den duur wil je gewoon terug wat meer jezelf zijn, snap je? Ik had genoeg van die chaos en avontuur, en hij had genoeg van mijn rechtlijnigheid en mijn nood aan rust. En dan verlies je elkaar”, vertelt Jasmijn in Primo. Jasmijn en Wout gingen elk hun eigen was, in de best mogelijke omstandigheden. Zonder ruzie dus maar daarom niet minder pijnlijk. “Ik enk dat we altijd wel geweten hebben dat we héél goed bij elkaar pasten, maar dat we tegelijkertijd ook héél slecht bij elkaar pasten. Maar als je zo lang samen bent, geef je en probeer je alles om het te redden. Misschien tegen beter weten in. “

Jasmijn woont nu op een appartement in Antwerpen. Het is weer wennen om alleen te wonen. “Ik heb dat heel lang niet gehad, dat gevoel van alleen te zijn. Ik heb ’t het moeilijkst in het weekend. Als koppel valt er altijd wel iets te doen, in het weekend. Ook al heb je geen plannen. Je wordt wakker op zaterdagmorgen en dan weet je: er komt wel iets. En komt er niets, dan heb je nog altijd je partner. Maar nu, zonder partner, vind ik die weekends heel confronterend. Ik heb genoeg vrienden, dat is het probleem niet, maar ik word overvallen door een soort van ‘alleen zijn’ dat echt als eenzaamheid voelt.”Jasmijn en Wout zien elkaar nog regelmatig want hij werkt op de set van Familie. Maar een relatie? Dat is niet meer aan de orde.