.
News Image

Jarenlange ruzie Sven en Ruud De Ridder duurt verder

Ruud haalt uit naar zoon Sven in biografie. 


Zoals al langer bekend is, zit er al jarenlang een haar in de boter tussen Sven en Ruud De Ridder. Ruud is de baas van het Echt Antwaarps Teater. Zoon Sven verliet de familiezaak en richtte met de Sven De Ridder Company een nieuw, concurrerend theatergezelschap op. De band tussen Sven en zijn vader is al jaren verzuurd en dat heeft volgens Ruud alles te maken met de adoptie van Anke Frédéric die enkele jaren geleden door Ruud en zijn vrouw Nicole werd geadopteerd. Anke werd een echte De Ridder en is dus ook één van de erfgenamen van Ruud De Ridder. Volgens Ruud heeft Sven het altijd moeilijk gehad met het feit dat hij er een extra zus bij kreeg.



In Het Laatste Nieuws van maandag lezen we dat de relatie tussen Ruud en zijn biologische kinderen na de scheiding met Jane Peter (de moeder van Linda en Sven De Ridder) verwaterde. “De biologische vader van Bram en Anke verzette zich op geen enkel vlak. Hij had enkel wat problemen met de naamsverandering, maar kon uiteindelijk toch voor die beslissing begrip opbrengen. Sven daarentegen ging niet akkoord, wat mij niet verbaasde. In een uitvoerige beschrijving bracht hij zowel emotionele als financiële bezwaren aan. De financiële argumenten gingen uiteraard over het erfrecht dat hij zou moeten delen met Bram en Anke.



Maar volgens Ruud zal er na zijn dood niets te rapen vallen omdat hij van het leven geniet en alles nu al opdoet. “Hoe kan een kind zich zo verlagen door te speculeren over een erfenis?, is een sneer richting Sven. Op amper 5 pagina’s geeft Ruud De Ridder in zijn boek weer hoe verzuurd zijn relatie met Sven wel is. Ruud was in 2013 welkom op het huwelijk van zijn zoon maar hij werd aan een tafel met niet-familieleden geplaatst. Tijdens de bedankspeech viel de naam van Ruud niet, dat was pijnlijk maar Ruud kon er wel mee leven. Eén jaar later overleed Jane Peter, de moeder van Linda en Sven en daar was de stiefmoeder van Sven niet welkom. Ruud besloot dan zelf ook thuis te blijven. Enkele jaren geleden werd Ruud De Ridder gehuldigd op het stadhuis van Antwerpen en dat naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag én de 35ste verjaardag van het Echt Antwaarps Teater. Daar waren er ook toespraken maar de naam van Sven viel ook niet. Sven was ook niet aanwezig omdat hij op dat moment ergens in Vlaanderen op het podium stond. Eerder dit jaar stond Sven De Ridder voor de laatste keer op het podium van het Echt Antwaarps Teater en werd hij uitgezwaaid door zijn collega’s maar niet door zijn vader. Die schitterde opnieuw door afwezig te zijn. Ruud was trouwens ook niet aanwezig op de première van Creme Glace Oorlog, het eerste stuk van de Sven De Ridder Compagny. Het is duidelijk dat het water tussen vader en zoon De Ridder diep is.