.
Janine Bischops in Familie
zaterdag 20 november 2021

Janine Bischops wordt een dagje ouder: “Ik vind dat zo’n lelijke uitdrukking”

Al kan ze nog enkele jaartjes liegen over haar leeftijd

Ouder worden, we kunnen er jammer genoeg niet omheen. Het hoort bij het leven, en niet iedereen heeft het daar even gemakkelijk mee. Ook bij Bekend Vlaanderen zien we mensen ouder worden die al vele jaren meedraaien in de showbizz.

In Amerika krijgen vaak de vrouwen af te rekenen met kritiek op het ouder worden en lijken de mannen daaraan te ontsnappen. Iets wat ook in Vlaanderen lijkt voor te komen. Al lijkt niet iedereen zich dat altijd even hard aan te trekken.

“Natuurlijk word ook ik ouder, net als iedereen. Weet je, ik word altijd kwaad als mensen negatief doen over oudere acteurs en actrices in een tv-serie. Ik snap dat niet. Neem nu ‘Familie’. Een soap is een weergave van het echte leven, en dus zie je daar alle generaties in. Zie je mijn personage Brigitte al gespeeld worden door iemand van 30? Gaat niet, hé”, reageert actrice Janine Bischops in Tv Familie.

Maar dat is niet het enige waar Janine zich aan stoort. Ook wanneer ze in een actualiteitsprogramma over de ‘grijze bevolking’ praten, krijgt ze al koude rillingen. “Ik vind dat zo’n lelijke uitdrukking. En akkoord dat er meer jonge mensen op tv komen, zij moeten absoluut kansen krijgen. Maar het moet wel in evenwicht blijven.”

Bio van Janine Bischops

Meer Over:

Janine Bischops