.
Janine Bischops in Familie - aflevering 6738
zondag 5 juni 2022

Janine Bischops: “We kwamen op de receptie voor de gay pride terecht"

Maar dat vonden ze heel leuk

Janine Bischops is een graag geziene actrice in onze twee populairste Vlaamse soaps. Eerst speelde ze een aantal jaren mee in 'Thuis' en nadien ook in 'Familie'. Haar beste vriendin Marleen heeft nog geen enkele aflevering gezien van de twee soaps waar Janine in meespeelt.

“Ze heeft nog nooit gekeken. Naar 'Thuis' is ze beginnen kijken toen ik er niet meer in zat. Ze weet niet dat 'Familie' zeker even goed is als 'Thuis'. En het is filmischer gemaakt”, lacht Janine in Dag Allemaal.

In tijden van corona kwamen Marleen en Janine niet vaak bij elkaar over de vloer. Maar nu het weer mag, zijn ze toch een aantal keren per week bij elkaar te vinden. “Om een klapke te doen en koffie te drinken. We gaan af en toe samen uit eten.”

Je zou kunnen zeggen dat Marleen in de schaduw staat van Janine en dat vindt ze absoluut niet erg. “Meer zelfs, ik ben gewoon haar schaduw. Als ze me ergens uitnodigen, zeggen ze: ‘En breng Janine mee, hé.’ Ach, ik ben niet gefrustreerd, ik zeg dat maar om te lachen. Als ik met Janine weg ben, is’t altijd avontuur en feest. Je komt altijd iets tegen.”

Zo belandden Janine en Marleen ooit eens op de receptie van de Gay Pride. “We liepen over de Grote Markt in Antwerpen toen er iemand naar ons zwaaide vanop het balkon van het stadhuis. Die riep ons binnen. Er was een receptie voor de Gay Pride. Met roze champagne! We zijn toen wel een beetje scheef naar huis gegaan.”

Bio van Janine Bischops

Meer Over:

Janine Bischops