.
Janine Bischops in Familie
donderdag 27 januari 2022

Janine Bischops: ‘We hebben heel de nacht ruzie gemaakt’

Ze mocht van haar ouders niet gaan acteren

Heel wat artiesten zullen zich in het verhaal van actrice Janine Bischops herkennen. De actrice mocht van haar ouders niet gaan acteren en er niet haar beroep van maken. Ze moest op zoek naar een ‘echte’ job, maar stak haar dromen niet in de kast. Na lang aandringen mocht Janine op avondschool toneel. En dat bracht de bal aan het rollen.

“Op een dag moest één van de acteurs auditie gaan doen op de KSV en er was een tegenspeelster nodig. ‘Janine, kunt gij dat gauw doen?’ Bij de KSV zagen ze mij die middag spelen – ik was daar niet eens voor een rol – en zeiden ze: ‘Haar moeten we hebben’. Ik ben toen naar huis gegaan, en ik heb tegen mijn moeder gezegd dat ik ontslag had genomen op kantoor en dat ik naar de KVS ging”, vertelt Janine in Het Laatste Nieuws.

De moeder van Janine was hier niet gelukkig mee. “We hebben toen de hele nacht ruzie gemaakt, net zolang tot mijn vader ’s ochtends om zes uur zei dat hij moest gaan werken. Ik had natuurlijk mijn ontslag niet echt gegeven. Dat ben ik pas de dag erna gaan doen.”

Bio van Janine Bischops

Meer Over:

Janine Bischops