.
Janine Bischops in Familie - aflevering 6738
dinsdag 21 december 2021

Janine Bischops: “Ik zag eruit als een halve jongen”

Ze was jaloers van een knappe collega

De dag van vandaag is #metoo niet meer uit onze maatschappij weg te slaan. Iedere vrouw in Vlaanderen heeft wel eens te maken gekregen met ongewenste handtastelijkheden of ongewenste opmerkingen. Iets wat op de set vroeger zo goed als nooit voor kwam. En dat beamen ook actrices Janine Bischops en Marilou Mermans in Dag Allemaal.

“Ik zag er nog uit als een kind, hé. En als een halve jongen. Maar Marilou, dat was een schoon griet. Zij was een vamp. Met lang haar en zo. Ik heb toen haar blote borsten gezien in een toneelstuk. Zij durfde dat.”

Marilou herinnert zich dat moment nog als de dag van gisteren. “Ik was de eerste in het Vlaamse theater die topless op de scène stond. In m’n eerste stuk in het NTG in Gent. Ik was 23. De acteur die m’n man speelde trok in een vlaag van woede mn bloes open. Maar er kwam gedoe van. Ik werd geschorst als docent aan de academie van Mortsel. In de gemeenteraad was gezegd: ‘Aan zo iemand durven wij onze kinderen niet toe te vertrouwen.’ Na een paar maanden kreeg ik mijn job terug.”

Download onze app voor iOS of Android