.
Janine Bischops
zaterdag 5 november 2022

Janine Bischops: “Ik heb nooit op haar kunnen babysitten”

Ze was altijd aan het werk

Actrice Janine Bischops is bijzonder trots op haar kleindochter. Zij was te zien in de blind auditions van ‘The Voice Van Vlaanderen’ en kon rekenen op de steun van coach Mathieu Terryn, die voor haar afdrukte.

Als ‘kleindochter van’ krijgt Kaat heel wat meer extra aandacht van de media, dan andere kandidaten. En dat weerhield Janine er eventjes van om mee te gaan naar haar auditie. “Ik was daar wel wat bang voor. ‘Moest ik dat nu wel doen’, vroeg ik me af. Maar bij VTM zeiden ze: ‘Kom toch gerust mee!’ Ik was blij dat ik mee mocht”, glundert ze in Dag Allemaal.

Kaat en Janine hebben een enorme goeie band met elkaar. Ook al was Janine er niet altijd voor Kaat toen ze klein was.

“Ik was nooit de grootmoeder die op haar kleinkinderen babysitte. Jammer genoeg ben ik een hardwerkende oma, ik werkte van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Daardoor zagen we elkaar vroeger minder dan nu.”

En daar heeft Janine nu toch behoorlijk spijt van. “Anderzijds: ik deed en doe mijn beroep ook heel graag. Vroeger was de plaats van grootmoeders aan de haard, maar dat was niks voor mij. Ik heb altijd veel acteerwerk gehad, nog altijd. Al doe ik nu nog enkel ‘Familie’. Het werd een beetje te veel.”