.
Janine Bischops in Familie
vrijdag 10 juni 2022

Janine Bischops: “Ik had het kunnen maken in Hollywood”

Ze had zelfs al een artiestennaam

Als acteur of actrice heb je de dag van vandaag geen zekerheid meer over je job. Van de ene dag op de andere kan je zonder werk vallen en moet je terug gaan knokken om een rol in handen te krijgen. Janine Bischops is al heel wat jaren bezig en heeft er al wat audities op zitten.

“Ik herinner me toen ik jong was. Je wou theater doen en dus ging je naar de toneelschool. En dan stapte je de schouwburg binnen en je was de koning te rijk, zo gelukkig. En dan ineens was daar de televisie”, blikt Janine terug in Tv Familie.

Janine heeft beide altijd weten combineren en doet het allebei even graag. “Het leuke aan een soap is dat je in één klap veel mensen bereikt. En toch denk ik dat voor veel acteurs en actrices het hart iets meer klopt voor het theater dan voor televisie. Die magie valt niet te verklaren.

Optimaal geluk voor Janine is dan ook een combinatie van theater en televisie. Al heeft ze ook van één ding spijt. Iets wat haar leven er helemaal anders zou laten uitgezien hebben.

“Ik heb de pech dat ik niet vijftig jaar eerder geboren ben, want dan zou ik vast een filmcarrière hebben uitgebouwd. Als jonge Janine was ik mooi en ik kende mijn vak. Als ik de ballen had gehad, zou ik ongetwijfeld mijn kans hebben willen wagen in Hollywood. ‘Jane Bishop’ was zelfs een goeie artiestennaam voor Amerika geweest.”

Bio van Janine Bischops

Meer Over:

Janine Bischops