.
Janine Bischops
woensdag 23 maart 2022

Janine Bischops beleeft akelig moment: “ik kon plots geen teksten meer onthouden”

Ze zag het verschil niet tussen een bever en een otter

Janine Bischops kwam in de zomer van 2020 zwaar ten val in haar eigen huis. De tachtigjarige actrice viel van de trap, verloor het bewustzijn en werd wakker in een plas bloed. De Familie-actrice geeft in Dag Allemaal toe dat ze toen door het oog van de naald is gekropen.

“De klap die ik had gekregen, had nog een neveneffect”, onthult Janine Bischops in Dag Allemaal. “Ik kon ineens geen teksten meer onthouden. Dat was me nog nooit overkomen, ik was zó beschaamd”, aldus de voormalige Thuis-actrice.

Janine Bischops werd door haar arts naar de geheugenkliniek in Hoboken verwezen. “Drie uur lang hebben ze er intensieve tests gedaan. Ik moest een massa vragen beantwoorden, tekeningen maken en dieren herkennen, ik kon alleen het verschil tussen ’n bever en ‘en otter niet zien”, lacht Janine Bischops in het weekblad.

“Bij de spinnen zei ik: ‘Da’s er eentje uit Ecuador’, ik kreeg verdomme een proficiat”, lacht Janine Bischops in Dag Allemaal. “’Er is niks mis met je geheugen’, besloten ze en geloof me of niet, van dan af kon ik alles weer memoriseren. Ik moet maar even iets lezen en het zit in mijn hoofd gebeiteld”, klinkt het niet zonder trots bij de 80-jarige actrice in Dag Allemaal.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Janine Bischops

Meer Over:

Janine Bischops