.
News Image

Janine Bischops: ‘gij smerig wijf’

Janine Bischops speelt de bitch in Familie.


In de lente van 2016 hakte Janine Bischops de knoop door: het is over en uit als Jenny in Thuis. Maar liefst 21 jaar had Janine Bischops er genoeg van. Zij liep al een tijdje ontevreden op de set van Thuis rond omdat haar rol vrij beperkt en eerder saai was. Jenny maakte gewoon deel uit van het decor en er was voor Janine dan ook weinig uitdaging om de rol van Jenny te spelen. Ondanks het feit dat Janine haar ongenoegen eerder al eens had laten horen, grepen de makers van Thuis niet in. Janine voelde dat haar personage steeds meer op het achterplan terecht kwam en sprak de scenaristen van Thuis aan over het feit dat Jenny geen boeiende verhaallijnen meer kreeg. Bij de volgens haar eerder ‘bijrol’ van haar personage Jenny voelde Janine zich al een hele tijd niet meer goed. Er waren maanden dat Janine slechts drie dagen op de set moest zijn, terwijl dat eerder soms bijna een ganse maand was. £



Het personage Jenny Verbeeck was er al bij van in het prille begin van Thuis. Janine mocht zich gedurende vele jaren uitleven als Jenny. Denk maar aan de impactvolle scène waar Jenny de levieten leest aan Frank omdat hij zijn huwelijk opgeeft. Zo’n scènes miste Janine en zij besloot dan ook om haar ontslag te geven, iets wat zij van de één op de andere dag deed. Einde carrière als actrice dacht Janine want de rol van Jenny zou haar blijven achtervolgen. Toch kreeg Janine de kans om bij Familie aan de slag te gaan. Het zou een kleine gastrol zijn als moeder van Lars en Amélie maar ondertussen draait Janine al een hele tijd mee in de soap.



Als Brigitte De Wulf maakt ze het enkele mensen moeilijk en niet in het minst Véronique die momenteel in de gevangenis zit op verdenking Amélie neergestoken te worden. Janine mag zich als Brigitte uitleven, eindelijk weer een rol waar veel vlees aan zit en zo heeft Janine het graag. Op de set van Familie mag Janine zich als ondertussen 75-jarige uitleven en voor de nodige ophef zorgen. Volgens heel wat kijkers zit Brigitte zelfs achter de steekpartij en is niet Véronique maar wel Brigitte de dader. Dag Allemaal had een interview met Janine over haar rol in Familie, het is duidelijk dat Janine geniet van haar nieuwe rol. Ik kijk zelf naar ‘Familie’ en als ik me daar ­bezig zie, denk ik: gij smerig wijf! Zij doet zo lelijk tegen haar eigen kind. Zo ben ik niet, hoor. Daar ben ik te zachtaardig voor, vertelt Janine in Dag Allemaal. Janine is héél anders dan haar personage Brigitte, gelukkig maar want Brigitte is momenteel bij niet al te veel mensen geliefd. Ik denk dat mensen haar nu aanwijzen omdat ze plots zo lief is voor Amélie, terwijl die voorheen nooit iets goed kon doen. Lars daarentegen was altijd de perfecte zoon. Kijkers vinden het verdacht dat Brigitte nu ineens om haar blijkt te geven, vertelt Janine in Dag Allemaal. Ook de volgende maanden blijft Brigitte meedraaien in Familie, de kans is groot dat Brigitte voor nog meer vuurwerk zal zorgen. Mogelijk komt zij zelfs oog in oog met Marie-Rose te staan. Laat ons maar eens goed ruziemaken! Zelfs een vechtscène zie ik wel zitten. Brigitte is ooit de maîtresse geweest van Marie-Rose’ eerste man Guido... Dat móet wel vuurwerk geven! Karel Deruwe en ik hebben daar al hartelijk om gelachen. ‘Ah, wij hadden blijkbaar een affaire’, zei hij. ‘Hadden we dat maar geweten, hé.’, lacht Janine in Dag Allemaal.


Bio van Janine Bischops