.
Jani Kazaltzis
woensdag 13 november 2019

Jani Kazaltzis zeilt over de Oceaan

En dat doet hij samen met andere bv's.


Volgende week starten de opnames van het eerder aangekondigde en bijzonder avontuurlijke Woestijnvisprogramma Over de Oceaan voor VIER. De voltallige bemanning tuigt zich op voor de meest onvoorspelbare tocht van hun leven. Voor persoonlijke ontdekkingen en inzichten, voor het gevaar en de aantrekkingskracht van het zeemansleven en voor de ziel van de oceaan

Dit zijn de avonturiers:

Charlotte – met de C van Charlie - Vandermeersch (36)

Otto-Jan – met de O van Oscar - Ham (nog heel even 40)

Dominique -met de D van Delta - Persoone (51)

Jani - met de J van Juliet - Kazaltzis (40)

Evi – met de E van Echo- Hannsen (41)

Imke – met de I van India - Courtois (31).Aangetrokken tot het onbekende gooien zij binnen enkele dagen de trossen los in Lanzarote en nemen ze er ook voor onbepaalde tijd afscheid van hun dichte familie en vrienden. Van daar uit zeilen ze maar liefst 5000 kilometer over de indrukwekkende Atlantische oceaan om in december aan te meren in Guadeloupe. Wanneer ze vertrekken is duidelijk, hun aankomst veel minder.

Onder het toeziend oog van de uitzonderlijk ervaren kapitein Piet Smet , maar zelf zonder enige ervaring, zonder enige ondersteuning van buitenaf, zonder assistentieschip in de buurt en ver weg van het vasteland zullen ze non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen.

Uit welk hout zijn de onervaren zeilers gesneden? Wat leren ze over zichzelf in volledige afzondering? En hoe voelt het om de confrontatie op te zoeken met de ruwheid van moeder natuur?

Over de Oceaan is in 2020 te zien op VIER en zal de ziel vangen van de oceaan en van de vrouwen en mannen die op hun schepen gehoor gaven aan de lokroep van de zee.