.
News Image

Jani Kazaltzis noodgedwongen naar de psycholoog

Stylist hield relatiebreuk voor zijn moeder verborgen.


Een tijdje geleden raakte bekend dat Jani Kazaltzis weer vrijgezel is. Na een relatie van ruim tien jaar is het over en uit. De liefde was op en dus kwam het tot een breuk. Een harde beslissing, maar misschien ook wel de start van iets nieuws. Al is er wat dat betreft nog veel werk aan de winkel.



Jani Kazaltzis staat dit weekend in ‘Sjiek’, één van de bijlages van Het Belang van Limburg. “Ik heb betere tijden gekend: zo’n breuk is gewoon niet makkelijk. Maar mijn ex en ik hebben ook heel veel mooie momenten gekend, daar ben ik nog steeds zeer dankbaar voor”, reageert Jani Kazaltzis. “Maar nu zit ik dus even in een ongelukkige periode, al geraak ik ook hier wel weer uit.”



De liefdesbreuk is nog niet verwerkt, verre van zelfs. “Het is nog volop bezig. Maar ik vind wel dat ik er op een goeie manier mee omga: ik volg workshops, ga naar een psycholoog, heb veel goede vrienden… Dat alles helpt me hier doorheen te komen. Wat ook helpt, is dat mijn ex en ik nog steeds goed bevriend zijn”, vertelt Jani openhartig in ‘Sjiek’.



Jani stelt ook vast dat het de goede kant uit gaat. Hij heeft steeds meer goede dagen en dat voelt goed aan. “Enkele maanden geleden was het andersom en dat was niet bepaald een lachertje. Wat wil je, zo’n breuk voelt bij bepaalde momenten als een amputatie, anders kan ik het niet verwoorden. Het is iets dat verdwijnt uit je leven, en dat na dertien jaar.”



Dertien jaar samen, het doet wat met een mens. Een breuk is niet alleen afscheid nemen, het is ook loslaten en net daar heeft Jani het moeilijk mee. “Ik kan geen afscheid nemen. Ik weet het, misschien zou ik beter mijn middenvinger omhoog steken, maar dat kan ik gewoon niet. Waarom zou ik datgene waar ik zoveel energie heb ingestopt, loslaten, of het nu gaat om mijn job of de liefde.”



Jani en zijn vriend zijn al een hele tijd uit elkaar, maar toch heeft Jani lange tijd gewacht om het nieuws aan zijn mama te vertellen. “Mijn oma is twee jaar geleden gestorven in de kerstperiode, dus wilde ik vorige kerst niet met slecht nieuws komen aanzetten. Mijn vriend en ik zijn dus Kerstmis gaan vieren bij mijn ouders, ook al waren we toen al uit elkaar. We hebben gewacht tot na de feestdagen om het slechte nieuws te melden”, besluit Jani Kazalitzis.



Het volledige interview lees je deze week in de bijlage ‘Sjiek’ van Het Belang van Limburg.