.
Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham
maandag 27 juni 2022

Jani Kazaltzis: “Ik hou niet van regeltjes en labels”

Hij houdt zijn mening niet voor zichzelf

Dat Jani over veel dingen een uitgesproken mening heeft en geen problemen heeft om die te uiten, weten we allemaal. Hij weigert al zijn hele leven om zich in een vakje te laten steken. Dat mondige, rebelse kantje licht hij deze week toe in Het Laatste Nieuws.

“Iedereen mag van mij zijn eigen leven lijden en doen wat hij of zij wil, zolang je er maar niemand pijn mee doet of kwetst. Ik hou niet van regeltjes en labels, dat is niet aan mij besteed.”, vertelt Jani daarover.

Ook over de maatschappij van tegenwoordig en de prestatiedrang die ontstaan is, durft Jani zich kritisch uit te spreken. “De tijdsgeest van vandaag verwacht dat je continu over alles geïnformeerd bent. Dat vind ik jammer. Voor je iets zegt, moet je je woorden tien keer wikken en wegen of je trapt wel iemand tegen de schenen. Alles is zwart-wit tegenwoordig, een grijze zone bestaat nog amper. Terwijl je net die grijze zone nodig hebt om voor jezelf dingen uit te zoeken.”

Jani stoort zich ook enorm aan sociale media en hun impact op bepaalde dingen. “Ik word er razend van”, steekt hij van wal. “Als een vrouw op Instagram een blote borst toont, wordt die foto even snel verwijderd als dat hij geplaatst werd. Maar wanneer er publiekelijk gescholden wordt en verwensingen heen en weer gekaatst worden, dat mag dan wél. Dat kan er bij mij niet in. Dat is geen vrije meningsuiting meer, maar een zware aanval op iemands persoon.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jani Kazaltzis

Meer Over:

Jani Kazaltzis