.
News Image

Jani Kazaltzis gekwetst door kritiek op kinderwens

Jani openhartig: De kritiek op mijn kinderwens heeft me erg gekwetst.


Jani Kazaltzis was zaterdagochtend te gast bij Evi Hanssen op Joe. In haar programma 'Het Heilig Huis van Hanssen' krijgt Evi Hanssen elke zaterdagochtend een gast over de vloer. In de keuken van Evi ging het zaterdagochtend ook over de kinderwens van Jani Kazaltzis. Daarover is al veel gezegd en gesproken. Jani is een spraakwaterval en vooral een eerlijk man. Hij zegt vaak gewoon wat hij denkt, ook al durft dat wel eens tegen hem te keren. Zo was er ooit eens een interview waarin Jani vertelde dat hij een draagmoeder voor het kindje van hem en zijn partner zocht. Maar twee mannen, wie zou dan de vader worden? Bij homo's zeggen ze ook altijd 'wie is de man, wie is de vrouw?'. Dus als je me zo'n vragen stelt, dan krijg je van mij ook zo'n antwoorden. Dus toen ik de vraag kreeg wie de papa ging worden, gaf ik als antwoord dat we onze sperma gingen mengen, we met dat potje gingen schudden en het er gewoon in gingen gooien, lacht Jani. Natuurlijk ga ik dat niet doen. En dan was er kritiek opgekomen dat ik onverantwoord was omdat we niet zouden weten welke erfelijke ziektes het kindje zou kunnen hebben.

Eigenlijk, nu lach ik ermee maar eigenlijk heeft me dat heel erg gekwetst. Dat heeft mij toen en mijn vriend heel hard geraakt. Dan zie je toch wel dat de mensen het niet aanvaarden dat een homokoppel kinderen hebben of een kind zou maken. Adopteren is nog iets anders maar als je een kind zou maken met een draagmoeder - wat trouwens verboden is in België - kon niet. Dan besef je je beperkingen opeens. Dat was toch wel even confronterend, dat was echt een raar gevoel. Hoe moeten wij dat doen? Voor een heterokoppel is dat toch wel makkelijker, een homokoppel heeft echt wel minder mogelijkheden. Je moet er één uitkiezen, dat gaat niet anders. En dan krijg je daar kritiek op, kritiek waar je eigenlijk niets aan kan doen.

In hetzelfde programma vertelde Jani zouder scrupules over wat hij aan zijn lichaam heeft laten doen. Botox is voor hem geen optie, het enige wat Jani doet is een filler met collageen gebruiken. Dat doet hij onder andere ter hoogte van zijn jukbeen, in zijn lippen en zijn neusvleugels. Die producten verdwijnen om de zes maanden en dus moet hij in theorie twee keer per jaar producten laten inspuiten. Op zijn 20ste liet Jani zijn lippen met siliconen opspuiten, een behandeling die bij 80% van de mensen mislukt. Ik heb echt geluk gehad. Ik zou dit nooit meer opnieuw doen, reageert Jani.