.
Jan Verheyen
woensdag 2 maart 2022

Jan Verheyen: “Zolang ze maar niet denken dat ze dronken interessanter zijn”

Hij verbiedt het zijn dochter niet

Voor de één klinkt het als de hel, voor de ander is het een gewoonte, een maand zonder alcohol. Voor Jan Verheyen is het in ieder geval een gewoonte, want hij raakt nooit een druppel alcohol aan. Niet alleen omdat hij het niet lekker vindt, maar ook omdat hij cola of water gewoon lekkerder vindt.

“Bij ons zijn er nooit discussies over wie Bob is. En wat cola betreft, heb ik mezelf toch o peen rantsoen van drie kleine blikjes per week gezet. Ik wil niet aankomen. Al vraagt dat toch ook een hele inspanning”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Jan vindt het nog altijd erg moeilijk dat er zoveel verantwoording nodig is wanneer je niet drinkt. “Ik verbaas me meer over de maatschappelijke tolerantie tegenover alcoholmisbruik dan over het feit dat er mensen zijn die niet drinken. Maar ik wil niet de zedenmeester uithangen. Mijn dochter is 16 en zit in de proeffase. Momenteel vindt ze kriekbier lekker en dat is oké. Ik heb er geen probleem mee dat ze alcohol drinken. Zolang ze maar niet denken dat ze dronken interessanter zijn dan nuchter.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen