.
Jan Verheyen
zondag 14 augustus 2022

Jan Verheyen: “Niemand gaat dat bepalen voor ons”

Ze moeten hem de les niet spellen

De beslissing van de VRT om een aantal afleveringen van 'FC DE KAMPIOENEN' te schrappen kwam als een donderslag bij heldere hemel. Bepaalde humor zou niet meer door de beugel kunnen en ook enkele veroordeelde acteurs, waaronder Guy Van Sande, zouden van het scherm moeten verdwijnen.

“En van de derde acteur die om zulke redenen zoals die van Guy Van Sande en Jan V.H. niet meer te zien is in de reeks, had ik nog nooit gehoord”, zegt Jan Verheyen licht geïrriteerd in Tv Familie.

“Het is vast goed bedoeld, maar waar trek je de grens. Charlie Chaplin had ze graag jong, hij trouwde tot twee keer toe met een minderjarig meisje. Moeten alle films van Chaplin dan verboden worden”, vraagt jan zich af.

Het is bijzonder erg voor de acteurs, maar ook voor de scenaristen. Zij verliezen door het schrappen van de afleveringen nu een deel van hun auteursrechtenvergoeding.

Jan besluit met het volgende. “Over humor wordt al heel lang gediscussieerd, maar eigenlijk is het kinderspel: iedereen bepaalt voor zich wat kan en niet kan. We hebben daar geen commissies en raden voor nodig. De mensen die zich geroepen voelen om in dat soort comités te zetelen, zijn de laatsten van wie ik lessen moraal wil krijgen.”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen