.
Jan Verheyen
zaterdag 8 februari 2020

Jan Verheyen neemt middel tegen ADHD

Maar niet waarvoor u denkt dat het is...


Voor Jan Verheyen is het dit weekend een belangrijk weekend: de Oscars worden uitgereikt en daar kijkt de filmmaker ieder jaar weer naar uit. Niet dat Jan zelf zo’n award zou kunnen winnen, wel omdat hij uitkijkt naar de glamour en glitter op zo’n evenement en uiteraard ook naar wie er al dan niet in de prijzen zal vallen. Samen met onder andere Jani Kazaltzis en Barbara Sarafian zal hij de Oscars becommentariëren op ZES.



Jan is een ochtendmens, hij zal de nacht van zondag op maandag dus wakker blijven en dat weegt toch wel door op het bioritme van de regisseur. Nachtelijke opnames voor een film of tv-reeks zijn Jan Verheyen niet vreemd, de kans is klein dat Jan een dipje zal krijgen. “Dat is mij zelf nog niet overkomen, ik heb het wel om me heen zien gebeuren. Er zijn al Oscarnachten geweest dat je bij iemand echt het licht ziet uitgaan. Die mens is wel fysiek aanwezig, maar zijn geest heeft de kamer verlaten. Vandaar dat we nu met vijf zijn en dat er altijd wel iemand fris en monter zal zijn.”



Om die nacht door te komen heeft Jan Verheyen een trucje. “Af en toe als je filmt, dan draai je ook ’s nachts. De nachtscènes worden meestal ’s nachts gedraaid en dan heb ik zo’n soort ampulletje dat wat energie geeft. En blijkbaar, en dat heb ik een paar keer gedaan tijdens een nachtopname, dan neem je ook één tabletje Rilatine.” Rilatine is eigenlijk een medicijn dat mensen met ADHD nemen om rustiger te worden. “Dat kan ook een omgekeerde werking hebben en bij het filmen heeft dat altijd erg goed gewerkt.”

Mocht u het fragment willen herbeluisteren, dan kan je het programma van Kim Debrie via de Radio 2 App opvragen.